Let's Play - Booi Kluiving
Een voorstelling over de kunst van het memen.
De Memers is een ode aan al die typerende plaatjes online; memes. Kluiving onderzoekt deze grappige plaatjes die zich razendsnel verspreiden via reddit, facebook en instagram en maakt de vertaalslag naar het theater. Laat je meevoeren in de wonderlijke wereld van memes: van politieke tot wholesome memes, en van relatable tot edgy dank. Een voorstelling voor doorgewinterde shitposters én voor mensen die nog uit het analoge tijdperk komen.

De Memers is een queeste van helden en anti-helden binnen het koninkrijk dat we Het Internet noemen. Waarin creativiteit en digitale mogelijkheden strijden tegen censuur en controle. Het theater wordt een digitaal-analoog lab waarin geknipt en geplakt wordt maar ook fysiek gespeeld en digitaal gecreëerd. De Memers maakt de typische dynamiek van constante deconstructie, transformatie en verspreiding van creatieve content (zoals de meme) op het internet zichtbaar. Met De Memers creëert Booi een eigenzinnig avontuur in zijn ‘digitale Memesphere’ op de theatervloer.
Concept, tekst en regie: Booi Kluiving
Concept & technische ontwikkeling: Wieke van Rosmalen
Spel: Lindsay Zwaan, Maurice Vonk, Wieke van Rosmalen & Brent de Vries
Scenografie & Grafische Vormgeving: Kars van den Heuvel
Dramaturgie: Pol Eggermont
Digitale Dramaturgie: Ioana Stanescu
Technische Begeleiding: Gertjan Biasino
Rekwisieten: Thomas de Wit
Productie: De Nieuwe Oost
Co-Productie: Feikes Huis
Met dank aan: Eve Hopkins
Dolle Dinsdag - Theater Walhalla
In de muzikale voorstelling Dolle Dinsdag volgen we de Club van de Waarheid. Een nieuwe club die aan de hand van verschillende momenten uit de geschiedenis voor eens en voor altijd fake news -met alle gevolgen van dien- de wereld uit wil helpen. Met een strijdlustige houding en een kritische blik streven zij ernaar om dé waarheid te ontrafelen. Helaas vergaat ze dat niet zo makkelijk als gedacht. In strijd met zichzelf en elkaar komen ze er al snel achter dat ze op verschillende manieren naar hetzelfde kijken en dat het streven naar één waarheid moeilijker is dan gedacht. 

Regie: Eran Ben-Michaël 
Script: Bor Rooyackers
Spel: Jonata Taal, Bodine Sutorius en Megan de Kruijf
Dramaturgie: Céline Buren 
Kostuumontwerp: Akelei Loos
Decorontwerp: Kars van den Heuvel
Regie-assistentie: Fransje Noorman
Posterontwerp: Mees Walter

Let's Play - Booi Kluiving
In Let’s Play duikt theatermaker Booi Kluiving (KEK) in de wereld van de let’s players: Youtubers die zichzelf filmen terwijl ze aan het gamen zijn. Aan de hand van zijn streamer-alterego Itsyaboybooi onderzoekt hij de populariteit van let’s players zoals PewDiePie, Markiplier en Ninja. Samen met virtueel speler Maurice Vonk en scenograaf/grafisch vormgever Kars van den Heuvel brengt hij op de speelvloer een bizarre virtuele wereld tot leven waarin zijn personage zichzelf steeds verder verliest. Tot niet meer helder is wat nog spel is, en wat realiteit.
Concept, tekst en spel: Booi Kluiving 
Virtueel spel: Maurice Vonk 
Scenografie & Grafische Vormgeving: Kars van den Heuvel 
Digitaal concept: Abel Enklaar 
Eindregie: Thijs de Wit 
Tekstbegeleiding: Rik van den Bos 
Soundscape: Wieke van Rosmalen 
Techniek: Rob Daanen 
Productie: De Nieuwe Oost 
Met dank aan: Eve Hopkins, Wieke van Rosmalen 
& Het Huis Utrecht
KEK - Booi Kluiving
Vanuit zijn frustratie over de Amerikaanse verkiezingen, dook theatermaker Booi Kluiving, als alter ego Anon, onder in de rechtse internetsubcultuur. Langzamerhand wordt hij er steeds meer ingetrokken en is hij het steeds vaker oneens met de ‘linkse bubbel’ waarin hij zich gewoonlijk begeeft. Waar rechts in Amerika vaak werd vertegenwoordigd door oudere conservatieve mannen, blijkt er nu een groep jongeren op het internet te zijn opgestaan die, vaak voor de grap, hun extreem rechtse ideologieën verspreidt. Maar wat gebeurt er als die grap de werkelijkheid wordt?
Concept, tekst en spel: Booi Kluiving 
Dans: Sara Miguelote
Scenografie & Grafische Vormgeving: Kars van den Heuvel 
Eindregie: Marien Jongewaard
Tekstbegeleiding: Tom Jansen 
Productie: De Nieuwe Oost & De Nieuwe Oost